Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

ΠΕΜΠΤΗ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ 3ης ΗΛΙΚΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ !!!

ΠΕΜΠΤΗ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ 3ης ΗΛΙΚΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ !!!
Διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά εορτάζουμε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Η περίοδος αυτή κρίνεται κρίσιμη για τους ηλικιωμένους, όχι μόνο εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου για την υγεία τους, αλλά και λόγω της απομόνωσης και του περιορισμού που παρατεταμένα βιώνουν. Οι κοινωνικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης είναι πλέον ορατές από το σύνολο των πολιτών, με βασικότερους αποδέκτες εκείνους που είναι άνω των 60 ετών.
Η Εστία και κατά προέκταση σύσσωμος ο Δήμος Διονύσου, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, θέλουν να τους υπενθυμίσουν πως οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι μόνοι. Οι θεσμοί είναι δίπλα τους και στη διάθεσή τους ανά πάσα ώρα και στιγμή προκειμένου να τους υποστηρίζουν διαρκώς.
Πιο συγκεκριμένα, τα ΚΑΠΗ μας, τα οποία δυστυχώς αναγκαστήκαμε να λάβουμε την απόφαση να κλείσουν από τα τέλη Φεβρουαρίου με απόφαση της Εστίας, νωρίτερα από οποιαδήποτε επίσημη κυβερνητική εξαγγελία, καθώς εξ αρχής απόλυτη προτεραιότητα μας είναι η διασφάλιση της υγείας των δημοτών μας, παραμένουν μεν ακόμα κλειστά αλλά όλο το προσωπικό και η Διοίκηση είναι στη διάθεση όλων όσων τα έχουν ανάγκη.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με όλα μας τα μέλη, και όχι μόνο, κατά τη διάρκεια της καραντίνας για να πληροφορηθούμε την ψυχολογική τους κατάσταση και να μάθουμε αν χρειάζονται το οτιδήποτε και στην περίπτωση που μπορούσαμε να τους τα προσφέρουμε δια μέσου των υπηρεσιών όπου λόγω των συνθηκών εκτάκτως μας είχαν εκχωρηθεί για διάστημα άνω τριών μηνών (Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ψυχολογική Υποστήριξη κ.ά.).
Σήμερα, βιώνουμε παρόμοιες συνθήκες και ίσως ακόμη πιο επικίνδυνες από τότε, καθώς τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί και επικρατεί ένας ανεξήγητος εφησυχασμός.
Μόνο που τότε τα κρούσματα, στις περισσότερες περιπτώσεις, και ιδιαίτερα στο Δήμο Διονύσου, γινόντουσαν γνωστά από τα Μέσα Ενημέρωσης, πλέον είναι γεγονός ότι πληθαίνουν ακόμη και σε οικείους γύρω μας του ευρύτερου κοινωνικού μας περιβάλλοντος.
Με όπλο την ατομική συνείδηση, τη συνεννόηση, την υπεύθυνη στάση για τους γύρω μας και τον ίδιο μας τον εαυτό και κυρίως τη θέληση να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη βάση του μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Με στήριξη και αλληλοβοήθεια θα μπορέσουμε όλοι μαζί να ανταπεξέλθουμε στις νέες συνθήκες και να βγούμε δυνατοί και νικητές από αυτή τη δοκιμασία.
Γιατί όλοι μαζί μπορούμε! Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!
Ο Πρόεδρος
Κοκκαλάς Γ. Νικόλαος

 

Μοιραστείτε την Εκδήλωση: