ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΤΙΑ

ΠΡΩΗΝ ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Α.Π 'Η ΕΣΤΙΑ'

περισσότερα

ΚΑΠΗ

Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων

περισσότερα

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Συμβουλευτικές & Ψυχολογικές υπηρεσίες

περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 2024-2025

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες και εγγραφές.

Βρεφονηπιακοί

  • Έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό
  • Πιστοποιημένη διατροφή
  • Παρακολούθηση από παιδίατρο & παιδοψυχολόγο

ΚΑΠΗ

  • Δευτέρα – Παρασκευή – 7:00 – 18:00
  • Σάββατο – Κλειστά
  • Κυριακή – Κλειστά

Ψυχολογική Υπηρεσία

  • Συμβουλευτικές Υπηρεσίες
  • Συνεργασία με Παιδικούς Σταθμούς
  • Σεμινάρια
  • Ομιλίες

Τηλ.: 210-8141751
Email: psychologos@dionysos.gr

Photo Gallery

Σαν σήμερα, της Αγ. Βαρβάρας, τα ΚΑΠΗ μας έφτιαχναν και ΚΕΡΝΟΥΣΑΝ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ...

Ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας και με αφορμή το Μικρασιατικό έθιμο, στο Κρυονέρι καθε χρόνο παρασκευάζονταν λουκουμάδες από το ΚΑΠΗ και διανέμονταν στα σχολεία και στους κατοίκους.

περισσότερα

ΠΕΜΠΤΗ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ 3ης ΗΛΙΚΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ !!!

Διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά εορτάζουμε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Αγαπητοί γονείς,
Στο πλαίσιο του παιδαγωγικού μας project "Ανακαλύπτοντας τους θησαυρούς της Ελλάδας", οι Παιδικοί μας Σταθμοί έχουν ανοίξει τις πόρτες τους και έχουμε την χαρά παιδαγωγοί – παιδιά – γονείς να επικοινωνούν, να αλληλεπιδρούν, να συνεργάζονται δημιουργικά, να παίζουν και να χαίρονται, να συμμετέχουν από κοινού στο μαγικό ταξίδι της γνώσης και της εξέλιξης!!!
περισσότερα

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και σε κλίμα αισιοδοξίας και θετικής διάθεσης κόπηκαν οι Πρωτοχρονιάτικες πίτες στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Διονύσου. Στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κρυονερίου, ο Δήμαρχος κος Ιωάννης Καλαφατέλης και ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ κος Καρασαρλής Αναστάσιος, παρουσία της Διευθύντριας του ΝΠΔΔ κας Στέλλας Καμακάρη και της Προϊσταμένης των Παιδικών Σταθμών κας Γεωργίας Γαρδικιώτη, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα και ευχήθηκαν στα παιδιά και τις οικογένειές τους καθώς και στο προσωπικό υγεία, αισιοδοξία και καλή πρόοδο.
Καλή χρονιά σε όλους!
ΕΣΤΙΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
περισσότερα

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Image

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

Οι παιδικοί σταθμοί είναι όλοι εκείνοι «οι δημόσιοι ή ιδιωτικοί χώροι, οι οποίοι έχουν ως πρωταρχικό και απώτερο στόχο την διαπαιδαγώγηση των βρεφών και των νηπίων, η οποία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός τους οικογενειακού περιβάλλοντος».

Σύμφωνα με το άρθρο 1, παρ. 1 του Προεδρικού Διατάγματος 99/2017 οι παιδικοί σταθμοί ορίζονται ως «μονάδες αγωγής και διαπαιδαγώγησης για παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας, με στόχο να παρέχουν προσχολική αγωγή και εκπαίδευση σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα. Να βοηθούν τα παιδιά να αναπτυχθούν σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά, να ευαισθητοποιούν τους γονείς πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας, προσφέροντάς τους πληροφόρηση και καθοδήγηση. Να βοηθούν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στην ομαλή μετάβασή τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο να παρέχουν ημερήσια διατροφή και φροντίδα στα παιδιά που φιλοξενούν τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και να διευκολύνουν τους εργαζόμενους γονείς».

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

Κ.Α.Π.Η.

Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων

Το ΚΑΠΗ(Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων)  είναι ένας πολύ πετυχημένος θεσμός κοινωνικής πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που λειτουργεί πάνω από τριάντα χρόνια .Ο Θεσµός Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωµένων (ΚΑΠΗ) αποτελεί φορέα παροχής υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας προς ηλικιωµένους, επιδιώκοντας µε αυτό τον τρόπο την παραµονή των ενδιαφεροµένων στο ευρύτερο κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον. Προωθεί την κοινωνική δράση και προσφορά των μελών του, έτσι ώστε να χτίζουν σχέσεις, συνεργασίες και να συμμετέχουν ενεργά στην  τοπική κοινωνία. Στόχος του είναι να κρατήσει τα μέλη του ενεργά, αυτόνομα και ισότιμα άτομα στην κοινότητα, μέσα από την παροχή ιατρο-κοινωνικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας καθώς και εκδηλώσεων πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα με γνώμονα την πρόληψη των βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων τους. Ταυτόχρονα αποτελεί βασικό μέσο υποστήριξης, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας τους.

 

ΚΑΠΗ Αγ. Στεφάνου Δεύτερο ΚΑΠΗ Τρίτο ΚΑΠΗ

Image
Image

Ψυχολογική Υπηρεσία

Ψυχολογική - Συμβουλευτική Υπηρεσία Δήμου Διονύσου

Η Συμβουλευτική και Ψυχολογική υπηρεσία του Δήμου Διονύσου έχει ως κύριους στόχους την προαγωγή σε έναν πιο ανθρώπινο και πιο ποιοτικό τρόπο ζωής, καθώς και την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σε θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του εφαρμόζονται προγράμματα όπως συμβουλευτικής, πρωτογενούς πρόληψης, διερεύνησης για τις ανάγκες του δήμου και εκπόνησης ανάλογων μελετών, υποστήριξης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, πρακτικής φοιτητών ψυχολογίας κτλ.

Στελεχώνεται απο επαγγελματίες που ασκούν έργο στο χώρο της ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχοπαιδαγωγούς κτλ) εκ των οποίων κάποιοι εργάζονται με σχέση μονιμότητας στο Δήμο Διονύσου και ορισμένοι είναι εθελοντές ψυχικής υγείας.

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και αφορούν αποκλειστικά τους δημότες και τα σχολεία της περιοχής.

Τα προγράμματα συμβουλευτικής -ατομικής ή ομαδικής - παρέχονται στον χώρο της υπηρεσίας, ο οποίος είναι ξεχωριστός από άλλες υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου να διασφαλίζεται το απόρρητο. Όλοι οι επαγγελματίες δεσμεύονται από το απόρρητο.

Ψυχολογική Υπηρεσία Σχετικά Άρθρα