Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
Ολοκληρώθηκε ,σήμερα Σάββατο 9/12 , με μεγάλη επιτυχία η εκπαίδευση του προσωπικού των Παιδικών Σταθμών του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ Η ΕΣΤΙΑ του Δήμου Διονύσου που διοργάνωσε η Διοίκηση της ΕΣΤΊΑΣ πάνω σε θέματα διαχείρισης σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών. Την εκπαίδευση ανέλαβε να διεκπεραιώσει το Πάντειο Πανεπιστήμιο προεξάρχοντος του καθηγητή κ. Γεράσιμο Καραμπελιά, καθηγητή κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Διευθυντή εργαστηρίου ΜΕΘΕΞΙΣ και Διευθυντή σπουδών στην Πυροσβεστική Ακαδημία και των συνεργατών του ,ανωτάτων αξιωματικών της πυροσβεστικής υπηρεσίας κ. Αριστοτέλη Παπαδόπουλο Πύραρχο , Διοικητή ΠΕΚΕ (Περιφερειακο Επιχειρησιακό Κέντρο Αττικής -199) και κ. Νικόλαο Γλογοβίτη Αντιπύραρχο, Προϊστάμενο βάρδιας ΠΕΚΕ. Παρόντες εκ του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν ο Δημήτριος Φουρτούνης και Αθανάσιος Τσιτσικάος της Διοίκησης Αθηνών. Ο πρόεδρος της Εστίας κ. Καρασαρλής Τάσος εκφώνησε σύντομη ομιλία απευθυνόμενος προς το προσωπικό ενώ αρχικά καλωσόρισε τη νέα δήμαρχο του δήμου Διονύσου κ. Μαϊχόσογλου Κατερίνα η οποία αποδέχτηκε την πρόσκληση της ΕΣΤΙΑΣ και παρακολούθησε την εν λόγω εκπαίδευση με μεγάλο ενδιαφέρον. Η κ. Μαϊχόσογλου παίρνοντας το λόγο, συνεχάρη τη Διοίκηση της ΕΣΤΙΑΣ για την πρωτοβουλία διεξαγωγής της εκπαίδευσης τονίζοντας την σπουδαιότητα τέτοιων δράσεων που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την ασφάλεια των φιλοξενούμενων παιδιών και εν γένει των πολιτών ενώ παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία της για επέκταση της εκπαίδευσης προς όλες τις σχολικές βαθμίδες, τους γονείς και δημότες.
Στην εκπαίδευση συμμετείχαν η Διευθύντρια του ΝΠΔΔ κ. Στέλλα Καμακάρη και η Προϊσταμένη των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών κ. Γεωργία Γαρδικιώτη. Παρακολούθησαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοί κ. Κουριδάκης Κωστής και επικεφαλής του συνδυασμού ΕΥΠΟΛΙΣ και ο κ. Κοκκαλάς Νικόλαος.
Παράλληλα ,το προσωπικό κάθε Παιδικού Σταθμού εκπαιδεύτηκε την εβδομάδα που διανύσαμε επιπλέον και σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε δομής, πάνω στις βασικές αρχές αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών (φωτιές, πλημμύρες, σεισμούς), τις πρωταρχικές και μετέπειτα ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς στους χώρους μαζί με τα παιδιά ,τις εξόδους κινδύνου και χώρους συγκέντρωσης καθώς και στον τρόπο χρήσης των πυροσβεστικών και άλλων μέσων και εξοπλισμού που διαθέτουν οι Παιδικοί Σταθμοί.
Η ασφάλεια όλων και κυρίως των παιδιών που φιλοξενούμε στις δομές μας ,είναι και παραμένει στις ύψιστες προτεραιότητές μας και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεχίσουμε τις επιμορφώσεις μας.
Μοιραστείτε την Ανακοίνωση: