Νέα

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID -19 ΣΤΟΝ  ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ  ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID -19 ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι στον  Παιδικό Σταθμό Διονύσου  εμφανίστηκαν εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σε παιδιά που φιλοξενούνται στον εν λόγω Σταθμό.  Δεδομένου ότι τα παιδιά που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς δεν υποχρεούνται σε χρήση μάσκας, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ θεωρούνται στενές επαφές των κρουσμάτων και πρέπει να τεθούν σε καραντίνα 5 ημερών. Την 5η ημέρα διενεργείται εργαστηριακός έλεγχος ( rapid test) και η επιστροφή ορίζεται την 6η μέρα με αρνητικό αποτέλεσμα.

περισσότερα
ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο  Β  ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ  ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ( ΑΒΥΠ )

ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο Β ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ( ΑΒΥΠ )

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι στον Β Παιδικό Σταθμό Αγίου Στεφάνου   (ΑΒΥΠ ) εμφανίστηκαν εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σε παιδιά που φιλοξενούνται στον εν λόγω Σταθμό.  Δεδομένου ότι τα παιδιά που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς δεν υποχρεούνται σε χρήση μάσκας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ θεωρούνται στενές επαφές των κρουσμάτων και πρέπει να τεθούν σε καραντίνα 10 ημερών και επιστροφή την 11η μέρα χωρίς να απαιτείται διενέργεια  εργαστηριακού ελέγχου. Εαν στο μεταξύ αυτό  διάστημα νοσήσουν, η καραντίνα παρατείνεται για διάστημα 10 επιπλέον ημερών από την ημέρα της διάγνωσης της νόσου που θεωρείται η μέρα 0.

 

περισσότερα
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

Η πανδημία COVID -19, έφερε πολλές αλλαγές στην καθημερινότητα όλων μας. Μια από τις αλλαγές αυτές που επηρέασαν τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών μας είναι η καθιέρωση υγειονομικών πρωτοκόλλων βάσει των οποίων πλέον δεν επιτρέπεται η είσοδος των γονέων στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων μας καθώς και η πραγματοποίηση εκδηλώσεων ( εορτών και παιδαγωγικών εργαστηρίων) παρουσία των γονέων. Ως εκ τούτου, έχει περιοριστεί η επαφή και αλληλεπίδραση που μέχρι τώρα είχαν οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί μας με τις οικογένειες των παιδιών που φιλοξενούμε. Με σκοπό λοιπόν να ενισχύσουμε με κάποιο τρόπο την συνεργασία μας και να κρατήσουμε ζωντανή την επικοινωνία μας μαζί σας, όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Διονύσου προχωρούν στην υλοποίηση project με θέμα : “ Εναλλακτικοί τρόποι επικοινωνίας με τις οικογένειες των παιδιών των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών”.

περισσότερα
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ "Η ΕΣΤΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ "Η ΕΣΤΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ “ Η ΕΣΤΙΑ” και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου είναι στη διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε ανάγκη παραστεί κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Επιπλέον, η Διοίκηση της ΕΣΤΙΑΣ έχει έρθει σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Διονύσου για τη διάθεση και ρίψη αλατιού στις εισόδους των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών προκειμένου τη Δευτέρα 14/3 τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές μας να προσέλθουν με ασφάλεια.

Τηλέφωνο επικοινωνίας ΕΣΤΙΑΣ Διονύσου : 210 8141700

περισσότερα
Η ΕΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Η ΕΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Πιστοί στον κοινωνικό μας ρόλο και πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, βοηθήσαμε ανήμπορους συμπολίτες μας σε συνεργασία με τις ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του Δήμου Διονύσου!!!

Η ΕΣΤΙΑ με διακριτό και ουσιαστικό ρόλο βρίσκεται ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή των Δημοτικών δομών του Δήμου μας!!

περισσότερα
ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/3 ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/3 ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Κλειστά θα παραμείνουν και την Παρασκευή 11 Μαρτίου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) στο Δήμο Διονύσου μετά από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής. Επίσης, με απόφαση του Δημάρχου Διονύσου θα παραμείνουν κλειστοί και οι δημοτικοί και ιδιωτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί που λειτουργούν στο Δήμο.

 

περισσότερα